Gevelletters

Kunststof gevelletters en logo's

Gevelletters en logo’s kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. Ook worden ze toegepast bij bewegwijzering en instore signage voor de retailbranche. De hoogte varieert van 30 mm tot 1.000 mm. Boxletters garandeert een snelle levering. Gevelletters in standaard materialen staan binnen 1 tot 5 werkdagen voor u klaar.

Materialen

Gevelletters worden gefreesd of gelaserd uit verschillende kunststoffen. Maar u kunt ook voor een ander materiaal kiezen. Bij Boxletters heeft u de keuze uit de volgende materialen:

Standaard en afwijkende kleuren

Boxletters biedt een groot assortiment aan materialen in standaard kleuren. Zit de door u gewenste kleur daar niet bij? In onze hightech spuitafdeling kunnen letters en logo’s in elk mogelijke RAL- of NCS-kleur worden gespoten. Ook de meeste PMS-kleuren kan Boxletters heel dicht benaderen. Standaard worden de gevelletters en logo’s gespoten in zijdeglans, maar u kunt ook kiezen voor een hoogglans of matte afwerking. Wij spuiten met een hoogwaardige 2-componentenlak.

Clear orange plastic abstract with round hole cut outs.

8 mm massief gekleurd acrylaat

8 mm dik massief gekleurd acrylaat is speciaal ontwikkeld voor in- en outdoor reclametoepassingen. Voor dit materiaal worden ook wel merknamen gebruikt zoals Acrylox, Vinesse of Signlux. Het zijn alle 8mm dik gegoten en massief gekleurd acrylaat.

Lees meer over massief gekleurd acrylaat.

Bevestigingsmaterialen

Gevelletters en logo’s kunnen worden geleverd met bevestigingsmateriaal. Zo monteert u de letters snel en eenvoudig. Afhankelijk van uw wensen en de grootte van de letter en kiest u uit de volgende bevestigingsmaterialen:

Dubbelzijdige tape met een montagemal van karton

Wilt u de letter binnen toepassen en is de letter tot 250 mm hoog? Dan kiest u voor dubbelzijdig tape met een montagemal van karton. De achterkant van de letters is voorzien van een transparante en zelfklevende laag van 3M.

Voor een optimale hechting is het belangrijk dat de ondergrond vlak en glad is. Met de meegeleverde montagemal monteert u de letters snel en precies.

Is de ondergrond niet helemaal vlak of glad? Dan kunt u de letters bestellen zonder tape en monteren met een geschikte montagekit.

Boxletters freesletters montagemal dubbelzijdige tape
Boxletters freesletters afstandhouders

Kunststof afstandshouders met montagetekening of boormal

Wilt u de letters met afstand van de muur monteren zodat er meer reliëf ontstaat? Dan kiest u voor letters met afstandshouders. Afstandshouders zijn een man/vrouw systeem en voor zowel gladde ondergronden als ondergronden met structuur.

De maat van de afstandshouder is afhankelijk van de hoogte, het lettertype of de vorm van een logo. Bij letters met afstandshouders krijgt u een 1:1 montagetekening. De tekening is voorzien van boorpunten zodat u precies weet waar u moet boren.

Verwacht u minder goede weersomstandigheden tijdens de montage? Dan kunt u het beste kiezen voor een PVC boormal.

Letterframes

Als u de letters graag in één keer monteert, kiest u voor gemonteerde letters op een aluminium letterframe. U hoeft dan nog alleen het frame met de letters aan de gevel of wand te monteren. Het aluminium frame spuiten wij voor u in de gewenste kleur.

Boxletters freesletters letterframes